Connect with us

Animals

Mensen sluiten zich aan bij geredde olifanten tijdens 10 uur wandeling naar hun nieuwe thuis.

Zo’n mooi verhaal.

Nadat ze hun hele leven uitgebuit werden, werden deze twee olifanten gered en kregen ze een nieuwe leven in een olifantenheiligdom. En onderweg naar hun nieuwe thuis kregen ze het gezelschap van honderden mensen.

SomBoon is een zwangere 30-jarige olifant die een van de volgende maanden zal bevallen. De andere olifant, Sri Nuan, is 50 jaar oud en lijdt aan spijsverteringsproblemen als gevolg van een slecht dieet.

Toen hun redders zich eerder deze maand voorbereidden om de dieren naar hun nieuwe thuis in Samui Elephant Haven in Thailand te brengen, beseften ze hoe moeilijk het zou worden om de gigantische dieren te vervoeren.

Omdat de olifanten nooit in een vrachtwagen hadden gezeten, waren de redders bang dat ze zouden panikeren en zichzelf of anderen zouden kwetsen.

De redders lieten het hoofd niet hangen en besloten de 10 km naar het opvangcentrum dan maar te wandelen.

Het team vertrok om 18 u ’s avonds en wandelden de volgende 10 uur door verschillende dorpjes en over meerdere wegen naar hun bestemming. Als veiligheidsmaatregel werden de olifanten aanvankelijk aan een ketting gehouden. Maar naarmate ze kalmer en meer vertrouwd waren aan de omgeving werden de kettingen losgemaakt en konden ze vrij over de weg stappen.

De redders waren echter niet alleen. Tijdens de reis kregen ze spontaan het gezelschap van dorpelingen en toeristen die hun solidariteit wilden tonen. Marktkramers verlieten hun kraampjes om de olifanten fruit en water aan te bieden.

In het begin waren er ongeveer 60 wildvreemden, maar naarmate de tocht vorderde, zwol de groep alsmaar aan.

Om 4 uur ’s ochtends bereikten de olifanten eindelijk hun nieuwe thuis. Sindsdien hebben ze nieuwe vrienden gemaakt, wat geweldig nieuws is want soms is het voor olifanten moeilijk om vrienden te maken buiten hun vertrouwde kudde.

Bekijk het hartverwarmende videoverslag hieronder en DEEL dit als ook jij hier kippenvel van kreeg!

Lees verder

Animals

Lafaard schiet duif en gans dood in Alphen aan den Rijn: “Voel je je nu stoer?”

Wat bezielt deze mensen?!

De voorbije week werden er in de gemeente Alphen aan den Rijn twee vogels doodgeschoten. Een schutter nam een duif en een gans in het vizier en schoot hen genadeloos af. Dat meldt de plaatselijke dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance reageren geschokt en verontwaardigd. In een Facebookpost schrijven ze: “Beste schutter, voel je je nu stoer?” Verder omschrijven ze hoe de vogels aan hun einde kwamen.

Ook het nest van de neergeschoten gans overleefde het niet. “We kunnen alleen maar hopen dat ze op slag dood was”, luidt het. De duif werd donderdag neergeschoten en moest later geëuthanaseerd worden.

“We zijn vrijwillig beschikbaar voor dieren in nood, maar wij kunnen hier helaas niet tegen op. Wij vragen ons af: WAAROM?”, sluit de dierenambulance het bericht af.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de dader of daders snel gevat worden.

Bron en afbeeldingen: Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Lees verder

Animals

Alligator vernielt raam om in huis van vrouw in te breken en ‘dronk dan al haar wijn op’.

Oké, dit is echt eng!

Een drie meter lange alligator sloeg met z’n snuit een raam in van een appartement, dwaalde een beetje rond en deed zich te goed aan de wijn van de eigenares.

Het enorme reptiel brak vrijdag vroeg in de ochtend in een huis in Clearwater, Florida, in. Hij was met zijn snuit door een lage raam geknald. De eigenares werd gewekt door gestommel en toen ze om 3 uur ’s ochtends naar beneden ging, werd ze geconfronteerd met de enorme alligator.

Ze verklaarde aan Fox13 dat de alligator aan haar wijn zat, haar keukentafel vernielde en haar muren beschadigde.

Gelukkig raakte de vrouw niet gewond en had ze geen huisdieren, zodat de alligator het zonder levende maaltijd moest stellen.

De vrouw belde een alligatorvanger, die het dier kon vangen en later vrijliet in de natuur. De politie deelde foto’s van de ongewone bezoeker en schreef: “See you later, alligator.”

Nou, is dat even schrikken zeg! Wat zou jij doen moest er plotseling een alligator in je keuken zitten?

Bron en afbeeldingen: Metro en Clearwater PD

Lees verder

Animals

Tegenstanders van vaccinaties weigeren hun huisdieren in te enten.

Dierenartsen kunnen er niet om lachen.

Bepaalde tegenstanders van vaccinaties kwamen zwaar onder vuur te liggen nadat mensen hoorden dat er nu een beweging is van huisdiereneigenaars die weigeren hun dieren in te enten omdat ze geloven dat het autisme zou veroorzaken. Dat meldt de website Distractify.

De link tussen vaccinaties en autisme werd echter uitgebreid weerlegd door de overgrote meerderheid van gezondheidsexperts. Ondanks het overweldigende bewijs is er nog altijd een kleine minderheid van mensen die gelooft in het verband tussen inentingen en autisme.

De website meldt dat er huisdiereneigenaars zijn die bang zijn dat hun schattige metgezellen autisme zouden krijgen indien ze hen laten inenten.

Vaccinaties zijn echter even noodzakelijk voor honden als voor mensen. Voor ze de wereld kunnen intrekken, hebben ze bepaalde vaccinaties nodig tegen verschillende ziektes, waaronder hondsdolheid.

Een hondeneigenaar beweerde echter dat er iets mis was met haar hond nadat ze hem zijn jaarlijkse vaccinatie had laten toedienen.

De American Animal Hospital Assocation beweert dat er een groep van tegenstanders van vaccinaties is die weigeren hun dieren in te enten. Het zou gaan om een tendens in het hippe Brooklyn in New York. Ze schreven dat het gaat om een “kleine minderheid van jonge, hippe, stedelijke millennials.”

De Britse Vereniging van Dierenartsen wilde niet wachten tot dit bijgeloof zich verder zou verspreiden en bracht alvast een veroordelende verklaring naar buiten.

Heel wat mensen vinden het hemeltergend dat dit nog gezegd moet worden aangezien het slechts enkele individuen zijn die deze onzin verspreiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Reddit en Distractify

Lees verder

Trending