Connect with us

Animals

Matador in achterste gespietst door razende stier.

De roep om de afschaffing van stierenfestivals klinkt alsmaar luider.
(Waarschuwing: Dit artikel bevat heftig beeldmateriaal niet geschikt voor gevoelige kijkers)

Waarschuwing: Dit artikel bevat heftig beeldmateriaal niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Een Franse matador liep een wonde van 25 cm op nadat hij bestormd werd door een razende stier en hem in zijn achterste spietste.

Er bestaat geen twijfel over dat stierenvechten een zeer gevaarlijke aangelegenheid is. We hebben nooit begrepen waarom mensen de neiging hebben om onschuldige dieren uit te dagen en te verwonden, louter voor het vermaak van de massa. En het is gewoon een kwestie van tijd vooraleer er ongelukken gebeuren, en dat was ook wat Juan Lean op de harde manier leerde.

De 26-jarige matador trad op 26 mei op in de Las Ventas arena in Madrid tijdens het San Isidro stierengevechtenfestival.

Hij daagde de stier uit met zijn rode cape, wanneer het razende beest hem plotseling in zijn achterste spietste en hem in de lucht gooide.

Lean kende de risico’s alvorens hij koos voor een carrière als matador en aangezien hij de stier letterlijk aan het uitdagen was, vroeg hij er eigenlijk een beetje om. Hij mag van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen.

Twee mannen renden de arena in om de stier af te leiden en op die manier slaagde Lean erin om te ontsnappen. Na het incident zette hij zijn optreden verder, maar aan zijn broek was zichtbaar bloed te zien. Op een foto is te zien hoe de matador het afgesneden oor in de hand houdt, met zijn broek gescheurd en onder het bloed.

Na het ‘gevecht’ wandelde de stierenvechter zelf naar de EHBO. Daarna werd hij volgens Mail Online afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dokters zeiden dat Lean een wonde had aan zijn rectum van 25 centimeter lang. Zijn chirurg Máximo García Leirado zei later dat hij erg verwonderd was dat de matador nog verder ging met zijn optreden, ondanks het feit dat hij gespietst was.

Het is belachelijk dat stierengevechten vandaag de dag nog altijd een populaire vorm van vermaak zijn. En dat ondanks de schade voor zowel de dieren als de matadors. Het verwonden en pesten van dieren, gewoon voor het plezier van mensen, is onnodig en wreed.

DEEL als je het daarmee eens bent.

Opgelet: De video hieronder bevat heftige beelden niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Bron en afbeeldingen: Daily Mail, Twitter en EPA

Lees verder

Animals

Lafaard schiet duif en gans dood in Alphen aan den Rijn: “Voel je je nu stoer?”

Wat bezielt deze mensen?!

De voorbije week werden er in de gemeente Alphen aan den Rijn twee vogels doodgeschoten. Een schutter nam een duif en een gans in het vizier en schoot hen genadeloos af. Dat meldt de plaatselijke dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance reageren geschokt en verontwaardigd. In een Facebookpost schrijven ze: “Beste schutter, voel je je nu stoer?” Verder omschrijven ze hoe de vogels aan hun einde kwamen.

Ook het nest van de neergeschoten gans overleefde het niet. “We kunnen alleen maar hopen dat ze op slag dood was”, luidt het. De duif werd donderdag neergeschoten en moest later geëuthanaseerd worden.

“We zijn vrijwillig beschikbaar voor dieren in nood, maar wij kunnen hier helaas niet tegen op. Wij vragen ons af: WAAROM?”, sluit de dierenambulance het bericht af.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de dader of daders snel gevat worden.

Bron en afbeeldingen: Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Lees verder

Animals

Alligator vernielt raam om in huis van vrouw in te breken en ‘dronk dan al haar wijn op’.

Oké, dit is echt eng!

Een drie meter lange alligator sloeg met z’n snuit een raam in van een appartement, dwaalde een beetje rond en deed zich te goed aan de wijn van de eigenares.

Het enorme reptiel brak vrijdag vroeg in de ochtend in een huis in Clearwater, Florida, in. Hij was met zijn snuit door een lage raam geknald. De eigenares werd gewekt door gestommel en toen ze om 3 uur ’s ochtends naar beneden ging, werd ze geconfronteerd met de enorme alligator.

Ze verklaarde aan Fox13 dat de alligator aan haar wijn zat, haar keukentafel vernielde en haar muren beschadigde.

Gelukkig raakte de vrouw niet gewond en had ze geen huisdieren, zodat de alligator het zonder levende maaltijd moest stellen.

De vrouw belde een alligatorvanger, die het dier kon vangen en later vrijliet in de natuur. De politie deelde foto’s van de ongewone bezoeker en schreef: “See you later, alligator.”

Nou, is dat even schrikken zeg! Wat zou jij doen moest er plotseling een alligator in je keuken zitten?

Bron en afbeeldingen: Metro en Clearwater PD

Lees verder

Animals

Tegenstanders van vaccinaties weigeren hun huisdieren in te enten.

Dierenartsen kunnen er niet om lachen.

Bepaalde tegenstanders van vaccinaties kwamen zwaar onder vuur te liggen nadat mensen hoorden dat er nu een beweging is van huisdiereneigenaars die weigeren hun dieren in te enten omdat ze geloven dat het autisme zou veroorzaken. Dat meldt de website Distractify.

De link tussen vaccinaties en autisme werd echter uitgebreid weerlegd door de overgrote meerderheid van gezondheidsexperts. Ondanks het overweldigende bewijs is er nog altijd een kleine minderheid van mensen die gelooft in het verband tussen inentingen en autisme.

De website meldt dat er huisdiereneigenaars zijn die bang zijn dat hun schattige metgezellen autisme zouden krijgen indien ze hen laten inenten.

Vaccinaties zijn echter even noodzakelijk voor honden als voor mensen. Voor ze de wereld kunnen intrekken, hebben ze bepaalde vaccinaties nodig tegen verschillende ziektes, waaronder hondsdolheid.

Een hondeneigenaar beweerde echter dat er iets mis was met haar hond nadat ze hem zijn jaarlijkse vaccinatie had laten toedienen.

De American Animal Hospital Assocation beweert dat er een groep van tegenstanders van vaccinaties is die weigeren hun dieren in te enten. Het zou gaan om een tendens in het hippe Brooklyn in New York. Ze schreven dat het gaat om een “kleine minderheid van jonge, hippe, stedelijke millennials.”

De Britse Vereniging van Dierenartsen wilde niet wachten tot dit bijgeloof zich verder zou verspreiden en bracht alvast een veroordelende verklaring naar buiten.

Heel wat mensen vinden het hemeltergend dat dit nog gezegd moet worden aangezien het slechts enkele individuen zijn die deze onzin verspreiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Reddit en Distractify

Lees verder

Trending