Connect with us

Heftig

Knokpartij onder de ogen van koningin Máxima.

Het ging er heftig aan toe.

Koningin Máxima beleefde in Ethiopië enkele bange ogenblikken toen er in haar bijzijn een vechtpartij losbarstte. De koningin werd door het beveiligingspersoneel met spoed weggehaald bij de rel.

View this post on Instagram

Koningin Máxima bezoekt Ethiopië als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Zij praat met regeringsvertegenwoordigers, ontwikkelingsorganisaties en de private sector over het belang van ontwikkeling van digitale financiële diensten zodat meer Ethiopiërs daar gebruik van kunnen maken. Zo’n 65% van de volwassenen heeft nog geen toegang tot een bank- of spaarrekening, lening, verzekering of digitale betaalmethoden. Tijdens een veldbezoek in Addis Abeba spreekt Koningin Máxima met Tizita Tona, eigenaresse van de koffiewinkel en agent voor HelloCash. Dit is een mobiele portemonnee waarmee klanten eenvoudige bankzaken als het opnemen of storten van geld en het betalen van rekeningen met hun telefoon kunnen regelen. Als agent verdient Tizita 800 Birr (ongeveer 25,50 euro) extra per maand. Met de extra inkomsten wil zij haar koffiezaak gaan uitbreiden. Wereldwijd hebben 1,7 miljard mensen geen toegang tot de meest basale financiële diensten. Dit belemmert hen in hun ontwikkelingsmogelijkheden. . . Queen Máxima is visiting Ethiopia in her role as the UN Secretary-General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development. During her trip she’ll be speaking with government officials, development organisations and the private sector about the importance of developing digital financial services so that more Ethiopians can use them. Around 65% of Ethiopian adults do not yet have access to a bank or savings account, loans, insurance or digital payment methods. A field visit in Addis Ababa sees Queen Máxima meet Tizita Tona, who owns a coffee shop and is also an agent for HelloCash. This mobile money platform allows users to deposit money, withdraw funds or pay bills using their mobile phone. Tizita earns around 800 birr (approximately 27 US dollars) a month through her work as an agent. She wants to use this extra income to further expand her business. At present, 1.7 billion people around the world have no access to the most basic financial services, which limits their development prospects. 📸ANP & RVD #inclusievefinanciering #inclusivefinance #unsgsa #koningin #maxima #queenmaxima #royalvisit #ethiopia

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Momenteel is Máxima in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger voor de Verenigde Naties op werkbezoek in Ethiopië. Daar breekt ze een lans voor een verbeterde toegankelijkheid tot financiële diensten.

Het bezoek verloopt echter niet helemaal zoals gepland. Eerder werd de delegatie van de koningin door de politie aan de kant gezet. Nu raakte bekend dat er ook een knokpartij plaatsvond in het bijzijn van Máxima.

Het opstootje vond plaats tijdens een bezoek aan een achterstandswijk in Addis Abeba. De beveiliging kon Hare Majesteit echter onmiddellijk in veiligheid brengen en de koningin was op geen enkel ogenblik in gevaar.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent.

Bron en afbeeldingen: Instagram en RTL Boulevard

Lees verder

Diertjes

Dierenambulance rukt uit voor dronken schaap dat niet meer op poten kan staan.

Schapen kunnen ook dronken worden – zo hebben we weer iets geleerd.

Zondagmiddag kreeg de dierenambulance Kennemerland een bizarre melding. In een wei lag een schaap buiten westen dat niet meer zelfstandig recht kon staan.

Facebook

De dierenambulance stuurde twee ambulances ter plaatse. De boer vertelde de ambulancemedewerkers dat hij vermoedde dat het schaap dronken was. Hoe is dat mogelijk, vraag je jezelf af? De dierenambulance gaf het antwoord in een Facebookpost: “Veel vissers geven brood dat ze over hebben uit goede bedoeling aan schapen. Als een schaap echter te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag en dat zorgt voor alcohol.”

Facebook

De lokale dierenarts nam het dier mee voor controle, hoewel die geen ervaring had met dronken schapen. Blijkbaar moest het dier gewoon zijn roes uitslapen. “Net als bij een mens is het een kwestie van nuchter worden en weer verder”, geeft de dierenambulance nog mee.

Lees verder

Heftig

Vader in Oss onder ogen van 13-jarige zoon zwaar mishandeld door groep jongeren.

De vader had de jongeren aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers.

Zaterdag werd een vader in Oss brutaal mishandeld door een groep jongeren. De man had de groep aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers. De vader werd in het bijzijn van zijn 13-jarige zoon en een vriendje in elkaar geslagen.

Politie

De man was samen met zijn zoon en diens vriendje rond 21:15 uur onderweg op de Amsteleindstraat. Daar hingen drie jongens en een meisje rond die vreselijke ziektes riepen naar omstanders.

De vader confronteerde de jongeren met hun bedrag, maar daarop werd het gezelschap erg agressief. Hij werd brutaal in elkaar geslagen en kon maar net een taser afwenden. De man slaagde erin om te ontsnappen en rende samen met de twee kinderen naar huis. Twee jongeren waren hem gevolgd en pakten hem op de stoep nog een keer hardhandig aan.

De politie spreekt van een ‘laffe openlijke geweldpleging’ en roept getuigen op om zich te melden. Er werd vooralsnog geen signalement van de verdachten verspreid.

Lees verder

Heftig

Politie Almere deelt beelden van bizar steekwapen gebruikt tijdens bijna fatale steekpartij.

Verdachte steekpartij gebruikte boksbeugel met spies.

De politie van Almere deelde beelden van een tiener die op klaarlichte dag in augustus een 29-jarige man probeerde dood te steken. De beelden tonen een erg bizar wapen: een soort boksbeugel met een vlijmscherpe spies.

YouTube

Het bijna fatale steekincident vond plaats op 14 augustus, kort na het middaguur. Vijf personen kregen het aan de stok met een 29-jarige man, die vervolgens werd neergestoken. Het slachtoffer werd in de buik geraakt en overleed bijna aan zijn verwondingen. Een grootschalige zoekactie leverde niets op. Het publiek werd opgeroepen om uit te kijken naar de vijf verdachten. De groep wordt duidelijk in beeld gebracht op de bewakingsbeelden die via het opsporingsprogramma Bureau Flevoland openbaar werden gemaakt.

Een camera van een restaurant in Almere legde haarscherpe beelden vast van de hoofdverdachte. De politie deed een oproep aan de man en andere getuigen om zich te melden.

Lees verder

Trending