Connect with us

Emotioneel

Kleinste overlevende baby ooit die zoveel woog als appel, mag eindelijk naar huis.

Mirakels bestaan!

Een meisje dat bij haar geboorte amper zoveel woog als een appel, werd na vijf maanden ontslagen uit een ziekenhuis in San Diego in de VS.

Baby Saybie woog bij haar geboorte amper 245 gram toen ze in december geboren werd. Aangenomen wordt dat ze de kleinste overlevende baby ooit is. Het meisje werd verzorgd in het Sharp May Birch Hospital for Women en Newborns.

Baby Saybie zou het record van kleinste, overlevende baby verbroken hebben. Het vorig record dateert van 2015 in Duitsland, waar een baby geboren werd die 7 gram meer woog.

De moeder van Saybie, de anoniem wenste te blijven, beviel in december na 23 weken en 3 dagen via een keizersnede. Dat is ongeveer 17 weken vroeger dan bij een normale zwangerschap. “Dokters zeiden dat de vroegtijdige geboorte noodzakelijk was nadat ze ontdekten dat de baby niet aankwam en het leven van haar moeder onmiddellijk gevaar liep”, zei het ziekenhuis.

De moeder zei dat ze zich niet lekker voelde, maar dat ze niet besefte dat ze aan pre-eclampsie en lage bloeddruk leed. Ze zei dat de dokters de vader van het kind gezegd hadden dat hij maar een uur met zijn baby zou hebben voor ze zou overlijden.

Maar een uur werden er twee, drie, vier en uiteindelijk een dag. Saybie bleef de dokters verbazen toen dagen weken werden en weken maanden. Saybie leed geen enkele complicatie die zich doorgaans voordoen bij veel te vroeg geboren baby’s, zoals hersenbloedingen, long- en hartziektes.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bericht om deze mirakelbaby nog veel geluk toe te wensen!

Lees verder

Emotioneel

Docent durft niet zeggen dat hij gaat trouwen met man, dan hebben leerlingen grote verrassing.

Deze docent kreeg precies op het allerlaatste nippertje de mooiste verrassing voor zijn bruiloft. Het is helaas nog altijd niet gemakkelijk om gewoon uit te komen voor je geaardheid. Helaas zijn er nog tal van plaatsen waar mensen niet aanvaard worden voor wie ze echt zijn. Dat heeft natuurlijk zware gevolgen voor de betrokkenen.

In sommige landen zoals de Verenigde Staten heerste er lange tijd een taboesfeer rond homoseksualiteit en homohuwelijken. Pas de laatste jaren is het homohuwelijk er eindelijk legaal. Desondanks zijn er nog altijd mensen die dit fout vinden.

Daarom was deze populaire docent bang wat zijn leerlingen en hun ouders van zijn verloofde zouden vinden. Het was om die reden dat hij ervoor gekozen had om zijn aanstaande bruiloft geheim te houden. Dat dacht hij toch!

Christopher Landis is koorleider aan de Hingham Middle School in Massachussetts. Volgens Huff Post is hij een van de populairste leraren.

Het was de leerlingen al opgevallen dat er af en toe een man naar de repitities kwam kijken. Als ze hem vroegen wie die man was, antwoordde Christopher altijd: “Dat is Joe, hij is een vriend.”

Maar Joe was eigenlijk de partner en verloofde van de leraar. Hij durfde zijn leerlingen niet te zeggen dat hij op mannen viel. Hij vreesde de reacties van de leerlingen en hun ouders, en dacht dat ze hem met andere ogen zouden bekijken.

Op de dag van de generale repetitie voor zijn bruiloft, zag Christopher dat heel wat mensen hun telefoon in aanslag hadden. Ze waren klaar om iets te filmen, maar wat?

En dan zag hij het: daar door de deur kwamen zijn leerlingen van het koor naar binnen. Christopher besefte dat ze een stiekem plannetje bekokstoofd hadden!

De leraar was overmand door emoties toen de vijftig leerlingen begonnen te zingen. Het koor had gekozen voor het toepasselijke ‘All You Need Is Love’. En het mooiste van al? Joe was vanaf het begin op de hoogte van dit plannetje! De ouders van de leerlingen hadden van het huwelijk gehoord en vroegen Joe om de geliefde leraar te helpen verrassen.

Bekijk de ontroerende video hieronder!

Lees verder

Emotioneel

Mama en papa troosten dapper dochtertje dat in hun armen overlijdt.

Een vijfjarige meisje dat sprankelde van leven, Zoey Catherine Daggett, is overleden aan een hersentumor. De ouders deelden de foto’s van haar laatste momenten en die gingen als een lopend vuurtje de wereld over.

Zoey kreeg op amper driejarige leeftijd de diagnose van een hersentumor. Voordien was ze een heel energiek meisje, altijd vol vreugde en in beweging.

Toen Zoey tijdens het spelen in slaap begon te vallen, vermoedden de ouders dat er iets aan de hand was. Enkele weken later volgde de diagnose.

In het ziekenhuis kregen ze verschrikkelijk nieuws te horen: hun dochtertje had een hersentumor.

Het meisje onderging de volgende twee jaar meerdere behandelingen en de familie probeerde zich kranig te houden. Maar toen de behandelingen niet meer aansloegen, ging haar gezondheid snel bergafwaarts.

De ouders wisten dat hun dochter niet meer lang te leven had. Ze nodigden vrienden en familie uit om afscheid te nemen van Zoey.

Tot op het bittere einde bruiste het meisje van energie en bracht ze liefde en vreugde in iedereens hart.

Op 4 juli brak dan de laatste dag van Zoey aan. De ouders speelden Harry Potter op de televisie en knuffelden haar op de bank. Halverwege de film hield het hartje van het kleintje ermee op.

Mama Caseby Daggett vertelde: “Wij hebben hier ons twee jaar lang op kunnen voorbereiden, maar dat is nooit … nooit genoeg.”

Enkele uren voordien had een verpleegkundige de bovenstaande foto gemaakt van het gezin. De ontroerende foto gaat nu de hele wereld over. Aanvankelijk reageerde Casey aarzelend toen de verpleegster vroeg of ze een foto wilden hebben van het moment.

De moeder legde uit: “Ik had enkele gezinnen hun momenten zien delen en dacht aanvankelijk dat ik zo’n foto niet wilde. Maar toen bedacht ik me: ik wil wel zo’n foto. Ik wil die momenten vereeuwigen, zodat ik ze voor altijd kan koesteren.”

De ouders hopen dat de vreugde van hun dochter andere mensen kan inspireren. Laten we dit kleintje overladen met hartjes. Rust zacht, lieve Zoey.

Lees verder

Emotioneel

Pierce Brosnan begeleidde dochter stiekem naar altaar, dagen voor ze strijd tegen kanker verloor.

Ze overleed aan dezelfde ziekte die ook haar mama en oma doodde.

Charlotte Brosnan trouwde in het grootste geheim enkele dagen voordat ze zou overlijden aan de ziekte die ook haar moeder en oma doodde. De toen 42-jarige werd in 2013 door haar vader Pierce Brosnan naar het altaar begeleid om te trouwen met haar vriend Alex Smith. Helaas zou ze twee weken later overlijden aan eierstokkanker.

Charlotte was de dochter van de eerste vrouw van Pierce Brosnan, Cassandra Harris, met wie hij in 1980 trouwde.

Charlotte was van kleins af aan omgeven door faam als dochter van ‘Bond girl’ – Cassandra Harris die meespeelde in de film ‘For Your Eyes Only’.

Na het overlijden van haar biologische vader in 1986 adopteerde Pierce zowel Charlotte als haar broer Christopher. Ze namen zijn achternaam aan en kregen later een halfbroertje toen Pierce en hun moeder een zoontje, Sean, verwelkomden.

In 1987 kreeg Cassandra Harris de diagnose van eierstokkanker, dezelfde ziekte waaraan ook haar moeder gestorven was.

Helaas zou Cassandra haar gevecht met de ziekte op 43-jarige leeftijd verliezen in 1991. Volgens de media had Charlotte zwaar te lijden onder het overlijden van haar moeder. Ze moest met lede ogen aanzien hoe haar moeder langzaam de strijd begon te verliezen, wat eindelijk zelfs leidde tot depressies en verslavingen.

In 2003 liet Charlotte zich opnemen in een rehab in Engeland om af te kicken van haar alcohol- en drugsverslaving.

Charlotte trad in de voetsporen van haar ouders en begon te acteren, maar de eierstokkanker zou haar leven opnieuw vernietigen. Nadat ze dezelfde diagnose kreeg als haar moeder, moest ze een extreem zware behandeling ondergaan.

Niettemin slaagde Charlotte erin om positief te blijven. Op 28 juni 2013 verloor ze toch haar gevecht tegen de verschrikkelijke ziekte en nam ze omringd door haar familie en geliefden afscheid van het leven. Ze overleed in het bijzijn van haar echtgenoot Alex, haar kinderen Isabella en Lucas, en haar broers Christopher en Sean.

Amper enkele dagen voor haar tragisch overlijden, trouwde ze nog met de liefde van haar leven Alex. Het koppel gaf elkaar het jawoord tijdens een private ceremonie, alleen in het bijzijn van familie en hechte vrienden.

Hoewel het nu erg droevig lijkt, zegt een familievriend dat de bruiloft een prachtig moment was.

View this post on Instagram

❤️ ❤️#CharlotteBrosnan #PierceBrosnan

A post shared by ????? (@piercebrosnan_rusfan) on

“Het was de meest ontroerende dag van mijn leven. Het was geen dag om verdrietig te zijn. Alex en Pierce glimlachten breed.”

De voormalige James Bond onderbrak de opnames voor ‘November Man’ om aan het sterfbed van zijn dochter te zijn, enkele dagen nadat hij haar had weggegeven aan haar vriend Alex Smith.

Kanker is een verschrikkelijke ziekte, waar we als mens en mensheid tegen moeten blijven vechten. Rust in vrede, Charlotte Brosnan.

Lees verder

Trending