Connect with us

Emotioneel

Kleinste overlevende baby ooit die zoveel woog als appel, mag eindelijk naar huis.

Mirakels bestaan!

Een meisje dat bij haar geboorte amper zoveel woog als een appel, werd na vijf maanden ontslagen uit een ziekenhuis in San Diego in de VS.

Baby Saybie woog bij haar geboorte amper 245 gram toen ze in december geboren werd. Aangenomen wordt dat ze de kleinste overlevende baby ooit is. Het meisje werd verzorgd in het Sharp May Birch Hospital for Women en Newborns.

Baby Saybie zou het record van kleinste, overlevende baby verbroken hebben. Het vorig record dateert van 2015 in Duitsland, waar een baby geboren werd die 7 gram meer woog.

De moeder van Saybie, de anoniem wenste te blijven, beviel in december na 23 weken en 3 dagen via een keizersnede. Dat is ongeveer 17 weken vroeger dan bij een normale zwangerschap. “Dokters zeiden dat de vroegtijdige geboorte noodzakelijk was nadat ze ontdekten dat de baby niet aankwam en het leven van haar moeder onmiddellijk gevaar liep”, zei het ziekenhuis.

De moeder zei dat ze zich niet lekker voelde, maar dat ze niet besefte dat ze aan pre-eclampsie en lage bloeddruk leed. Ze zei dat de dokters de vader van het kind gezegd hadden dat hij maar een uur met zijn baby zou hebben voor ze zou overlijden.

Maar een uur werden er twee, drie, vier en uiteindelijk een dag. Saybie bleef de dokters verbazen toen dagen weken werden en weken maanden. Saybie leed geen enkele complicatie die zich doorgaans voordoen bij veel te vroeg geboren baby’s, zoals hersenbloedingen, long- en hartziektes.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bericht om deze mirakelbaby nog veel geluk toe te wensen!

Lees verder

Emotioneel

Olifant die 50 jaar in ketens heeft doorgebracht wordt gered – heeft hartbrekende reactie

Liefde en mededogen voor de wezens waarmee we deze planeet delen, zijn gevoelens die we allemaal zouden moeten hebben.

Het idee dat bepaalde mensen op deze wereld in orde zijn met het idee dat er misbruik, verwaarlozing en verlatenheid plaatsvind, walgt me, maar helaas is het een realiteit waarvan we ons allemaal bewust moeten zijn.

Gedurende 50 jaar werd Raju, de olifant, vastgebonden in spijkerkettingen, geen andere keuze dan te overleven op restjes van toeristen. Het was een ellendig leven, het leven werd nog erger door het misbruik dat hij door zijn ontvoerders had geleden.

Dat kwam abrupt ten einde in juli 2014, toen dit prachtige wezen eindelijk werd gered in een missie die internationale aandacht trok.

Volgens de Huffington Post wilde Wildlife SOS, een groep die in 1995 was opgericht met het doel bedreigde dieren in het wild te beschermen en te redden, Raju op 2 juli 2014 van zijn kwelling bevrijden.

Er wordt gedacht dat Raju destijds 50 jaar oud was en als baby was gevangen. Wat volgde was een koop- en verkoopproces dat van de hulpeloze olifant een handelsartikel maakte om te worden geëxploiteerd voor het vermaak van toeristen.

Hij werd uiteindelijk gedwongen te werken als een bedelende olifant in Allahabad, India. Geketend in puntige kettingen werd zijn bewegingsvermogen niet alleen gehinderd, maar de spijkers lieten hem ook met vreselijke wonden achter. Bovendien werd hij geslagen en misbruikt door de ontvoerders die profijt hadden van zijn bestaan.

“Het was ongelooflijk emotioneel. We wisten in onze harten dat hij zich realiseerde dat hij werd bevrijd. Olifanten zijn majestueuze en zeer intelligente dieren. We kunnen ons alleen maar voorstellen wat voor marteling de afgelopen halve eeuw voor hem is geweest. ‘

Raju werd daarna overgebracht naar het Elephant Conservation and Care Centre in Mathura, waar hij kon beginnen met het genezingsproces dat zijn introductie tot een nieuw en zorgzaam leven zou zijn.

Lees verder

Emotioneel

Pierce Brosnan begeleidde dochter stiekem naar altaar, dagen voor ze strijd tegen kanker verloor.

Ze overleed aan dezelfde ziekte die ook haar mama en oma doodde.

Charlotte Brosnan trouwde in het grootste geheim enkele dagen voordat ze zou overlijden aan de ziekte die ook haar moeder en oma doodde. De toen 42-jarige werd in 2013 door haar vader Pierce Brosnan naar het altaar begeleid om te trouwen met haar vriend Alex Smith. Helaas zou ze twee weken later overlijden aan eierstokkanker.

Charlotte was de dochter van de eerste vrouw van Pierce Brosnan, Cassandra Harris, met wie hij in 1980 trouwde.

Charlotte was van kleins af aan omgeven door faam als dochter van ‘Bond girl’ – Cassandra Harris die meespeelde in de film ‘For Your Eyes Only’.

Na het overlijden van haar biologische vader in 1986 adopteerde Pierce zowel Charlotte als haar broer Christopher. Ze namen zijn achternaam aan en kregen later een halfbroertje toen Pierce en hun moeder een zoontje, Sean, verwelkomden.

In 1987 kreeg Cassandra Harris de diagnose van eierstokkanker, dezelfde ziekte waaraan ook haar moeder gestorven was.

Helaas zou Cassandra haar gevecht met de ziekte op 43-jarige leeftijd verliezen in 1991. Volgens de media had Charlotte zwaar te lijden onder het overlijden van haar moeder. Ze moest met lede ogen aanzien hoe haar moeder langzaam de strijd begon te verliezen, wat eindelijk zelfs leidde tot depressies en verslavingen.

In 2003 liet Charlotte zich opnemen in een rehab in Engeland om af te kicken van haar alcohol- en drugsverslaving.

Charlotte trad in de voetsporen van haar ouders en begon te acteren, maar de eierstokkanker zou haar leven opnieuw vernietigen. Nadat ze dezelfde diagnose kreeg als haar moeder, moest ze een extreem zware behandeling ondergaan.

Niettemin slaagde Charlotte erin om positief te blijven. Op 28 juni 2013 verloor ze toch haar gevecht tegen de verschrikkelijke ziekte en nam ze omringd door haar familie en geliefden afscheid van het leven. Ze overleed in het bijzijn van haar echtgenoot Alex, haar kinderen Isabella en Lucas, en haar broers Christopher en Sean.

Amper enkele dagen voor haar tragisch overlijden, trouwde ze nog met de liefde van haar leven Alex. Het koppel gaf elkaar het jawoord tijdens een private ceremonie, alleen in het bijzijn van familie en hechte vrienden.

Hoewel het nu erg droevig lijkt, zegt een familievriend dat de bruiloft een prachtig moment was.

View this post on Instagram

❤️ ❤️#CharlotteBrosnan #PierceBrosnan

A post shared by 𝒥𝓊𝓁𝒾𝒶 (@piercebrosnan_rusfan) on

“Het was de meest ontroerende dag van mijn leven. Het was geen dag om verdrietig te zijn. Alex en Pierce glimlachten breed.”

De voormalige James Bond onderbrak de opnames voor ‘November Man’ om aan het sterfbed van zijn dochter te zijn, enkele dagen nadat hij haar had weggegeven aan haar vriend Alex Smith.

Kanker is een verschrikkelijke ziekte, waar we als mens en mensheid tegen moeten blijven vechten. Rust in vrede, Charlotte Brosnan.

Lees verder

Emotioneel

Ontroerend ‘wenslijstje’ van Yolanthe voor zoontje Xess Xava gaat viraal.

Hier zal elke ouder zich wel in herkennen!

Het is geen geheim dat Yolanthe Cabau een stormachtige tijd achter de rug heeft. Op liefdesgebied kreeg ze het na de breuk met echtgenoot Wesley Sneijder zwaar te verduren. Voor haar zoontje Xess Xava heeft ze niets dan liefde. Op Instagram deelde de actrice een erg emotionele boodschap voor haar engeltje.

Bij een wondermooi kiekje met haar zoontje schreef ze:

“Mijn wens voor jou … Gelach om je lippen te kussen, schoonheid voor je ogen om te zien, zonsondergangen om je hart te verwarmen, regenbogen om de wolken te volgen, glimlachen wanneer verdriet binnendringt, knuffels wanneer geesten zakken. Comfort op moeilijke dagen, geloof zodat je kunt geloven, vertrouwen voor als je twijfelt, geduld om de waarheid te accepteren, kleuren die je opvrolijken, moed om jezelf te leren kennen en liefde om je leven te voltooien.”

Instagram

De lovende reacties laten niet lang op zich wachten. Ook beroemd Nederland reageert op haar ontroerende boodschap. Zangduo Susan en Freek schreef: “Heel lief!” Jan Versteegh liet enkele hartjes voor de moeder achter.

Hoewel Yolanthe het op professioneel gebied erg druk heeft gehad, probeert ze altijd tijd te maken voor haar zoontje. Daarover verklaarde ze eerder: “Ik vind het ook belangrijk dat ik hem een boekje kan voorlezen voor het slapengaan en in de ochtend met hem kan ontbijten. Soms lukt dat niet als ik lange dagen maak. Maar ik zorg dat hem niks tekort komt. Zeker niet mijn liefde en aandacht.”

Lees verder

Trending