Connect with us

Nieuwste

Kan jij dit wiskundig raadsel van de middelbare school oplossen?

Eerlijk zijn, wist jij het?

Hoe ouder je wordt, hoe meer je kennis van de middelbare school vervaagt. Uiteraard hebben we heel wat geleerd op school en gebruiken we het nog elke dag, van lezen en schrijven tot wetenschap en handenarbeid.

Maar met wiskunde ligt dat vaak anders. Hoeveel weet jij nog van wiskunde op de middelbare school?

Hersenkrakers zijn een uitstekende manier om je hersenen scherp te houden. Je hersenen in vorm houden is minstens even belangrijk als lichaamsbeweging. Daarom zijn online raadsels en puzzels de laatste tijd zo populair.

Op de onderstaande prent zien we vier getallen. Door naar de getallen te kijken, zou je in staat moeten zijn om het laatste nummer te berekenen.

Probeer het vraagstuk op te lossen binnen de 10 seconden!

Heb je het goed? Proficiat, dan ben je wellicht aanleg voor wiskunde. Voor de personen die het niet gevonden hebben, geven we hieronder de oplossing weg.

Het juiste antwoord is 96.

Hoe komen we aan dit getal? Het verschil tussen de eerste twee getallen is 13, dat wil zeggen 32 + 13 = 45.

Bij het volgende getal zien we dat het verschil tussen beiden 15 is. Dat wil zeggen: 45 + 15 = 60.

Het verschil is dus 13 + 2. Je voelt al aan waar we naartoe willen.

Als we een stap verder gaan, is het verschil nu 17 tussen de nummers 60 + 17 = 77. Dus 15 + 2 is het verschil.

Als we dan logisch nadenken en ons gezond verstand gebruiken, voegen we nog eens 2 toe voor het volgende verschil, wat dan 19 is.

De laatste stap ziet er dan uit als volgt: 77 + 19 = 96.

DEEL dit wiskundig vraagstuk met je vrienden om hen uit te dagen!

Bron en afbeeldingen: The Laugh Bible

Lees verder

Nieuwste

Zien: Makers van The Bachelorette maken grove fout: let op zijn hand!

Romantische dates onder de Zuid-Afrikaanse zon: het lijkt wel een sprookje. Achttien vrijgezelle mannen proberen het hart van influencer Gaby Blaaser voor zich te winnen in het programma The Bachelorette. Maar, zoals bij veel programma’s, denken kijkers dat ze nu voorgelogen worden. Dit komt door montagefouten in het programma zoals we die eerder bijvoorbeeld ook gezien hebben bij First Dates, link hieronder te zien.

In dit geval heeft een oplettende kijker het voorval gefilmd en op Twitter gezet. “Let op. Kijk, hij heeft nog geen roos, die Boy”, zegt hij. Plots, een seconde later, heeft hij die wel in zijn hand. Dit terwijl Gaby de roos nog moet overhandigen. Hij roept nog: “Let op dit shot. Hij heeft een roos, hoe dan?! Het is echt nep, haha! En nu gaat ze pas de roos aan hem geven. Dit is echt nep… Nep. NEP!”

Bachelorette is nep

Een woordvoerder van RTL heeft al gereageerd naar de Telegraaf: “Helaas is er een fout ingeslopen in het montageproces van aflevering zes. Een shot van Boy nadat hij de roos heeft ontvangen is per ongeluk gemonteerd vóórdat hij de roos van Gaby ontvangt. We zijn ons hier bewust van. Deze fout wordt vanzelfsprekend hersteld. De juiste versie van aflevering zes verschijnt z.s.m. bij Videoland.” Hieronder het fragment en de link naar de montage-fout van First Dates:

 

Lees verder

Nieuwste

88-jarige eigenaresse drankwinkel schiet vermeende winkeldief neer.

Een 88-jarige eigenaresse van een drankwinkel in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee is aangehouden nadat ze een zwarte man neerschot van wie ze vermoedde dat hij iets ging stelen.

May Boyce werd aangeklaagd wegens zware mishandeling. Ze is vrijgelaten na betaling van een borgsom van 10.000 dollar.

Boyce vertelde de politie dat twee zwarte mannen haar winkel waren binnengestapt. Een van de mannen stapte achter de toog waar de wodka staat, terwijl de andere haar benaderde ‘op een manier waarvan ze gewoon wist dat hij zou gaan stelen’.

Ze haalde haar geweer boven en legde het op de toonbank. De mannen vroegen om meer sterke drank alvorens Boyce hen confronteerde. Een van de mannen wilde op dat moment naar haar uithalen.

“Ik deed wat ik moest doen en ik hoop dat iedereen het hoort dat ik het beu ben en dat ik er klaar mee ben”, vertelde ze aan The Post. “Soms moet je voor jezelf opkomen.”

Haar winkel, die ze al heeft sinds 1994, werd in het verleden al meerdere keren overvallen.

Wapen naar de grond gericht
Nadat ze het wapen afvuurde, riep een van de mannen dat hij in de rug geschoten was. Hij viel op de toonbank, waarna de andere man hem naar buiten hielp.

Het slachtoffer, later geïdentificeerd als Ramon Fisher, werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie ondervroeg Fisher in het ziekenhuis. De man gaf toe dat hij onder invloed was van drugs en alcohol en dat ze inderdaad van plan waren om te stelen.

Maar de volgende dag veranderde hij zijn verhaal en zei Fisher dat hij van plan was om voor de drank te betalen.

Meteen terug aan het werk
“Ik ging naar het politiekantoor, liet de politiefoto maken, liet de borgsom regelen en ging recht terug naar de winkel”, zei de oude dame.

Boyce, die zes dagen per week in de winkel werkt, zei dat ze te horen kreeg dat het twee jaar kan duren voor ze haar wapen terugkrijgt.

Had Boyce het recht om zich te verdedigen? Was ze in haar recht om de man in zijn rug neer te schieten? Laat van je horen in de reacties!

Lees verder

Nieuwste

Wauw: Hoogzwangere Katja Schuurman gaat uit de kleren

Katja Schuurman, wie kent haat nou niet? De actrice is voor veel mannen de ultieme droomvrouw. Niet alleen door haar prachtige uitstraling, maar ook door haar spontaniteit behoort ze tot een van onze favorieten. En dat komt tegenwoordig mede dankzij haar Instagram-account. De 45-jarige krullenbol is momenteel hoogzwanger en wordt dus voor de tweede keer moeder.

Dat Katja Schuurman niet bang is om haar lichaam te tonen aan de wereld, dat moge duidelijk zijn. Ook tijdens haar zwangerschap plaatst ze nog altijd veel foto’s op haar Instagram. Afgelopen weekend verscheen er een enorm mooie foto online, eentje waarmee ze het prachtige fenomeen ‘zwangerschap’ viert.

Ollie en Bollie van Katja Schuurman

Bij deze foto vermeldde Katja de tekst: Geïntrigeerd en vol bewondering kijk ik naar hoe de natuur werkt; Ollie en Bollie-zoals mijn dochter ze noemt- transformeren momenteel van r*ndingen waar aantrekkingskracht vanuit gaat naar heel praktische melkfabrieken waar ik mijn meisje straks, als het weer lukt zoals bij Sam, mee mag voeden #nature #nurture #dankbaar.

 

Lees verder

Trending