Connect with us

Animals

Hond gedumpt verstrikt in leiband – met treurigste briefje ooit.

Help, ons hart!

Vorige maand stootten medewerkers van Villalobos Rescue Center op een hartverscheurend tafereel. Ze vonden een jonge pitbull die vastgemaakt was aan een hek. De viervoeter zat verstrikt in zijn leiband.

Het was geen eenvoudige opgave om hem te bevrijden. De puppy was bang van mensen en liet hen niet in de buurt komen. Naast de hond lag een tas met zijn spulletjes. Er werd ook een briefje gevonden met een woordje uitleg.

Het briefje leest:

“Dit is Rock, door privéproblemen met mijn familie, kan ik hem niet langer houden. Hij leefde zijn hele leven geïsoleerd in mijn kamer omdat hij niet uit de kamer mocht van mijn ouders en de huisbaas wilde geen huisdieren. Hij is een jaar en vier maanden oud en had nooit contact met mensen, behalve dan met mijn gezin. Bouw het daarom alsjeblieft op.”

“Eenmaal je hem kent, is hij de liefste hond ter wereld”, klinkt het verder. “Hij is aardig voor andere dieren, maar kan in de buurt van mensen erg zenuwachtig zijn. Wees alsjeblieft geduldig en bezorg hem een betere thuis.”

De dierenopvang zat echter al boordevol en eigenlijk hadden ze niet meteen plaats voor nog een ongewilde hond. Bovendien vergt de socialisering van een hond met een verlammende angst voor mensen heel wat tijd en geduld.

Het centrum postte een video van de hond op Facebook en hoopte dat een dierenliefhebber zou opstaan om de pitbull een tweede kans te geven. Hoewel ze weinig hoop hadden, werd de video ook gezien door de broer van zijn voormalig baasje.

VRC postte op Facebook: “Hij was overmand door verdriet. Hij kende Rocky sinds de hond nog maar een puppy was en omdat hij niet meer bij zijn familie woonde, dacht hij dat alles in orde was.”

De personeelsleden van het centrum waren een beetje twijfelachtig om de hond mee te geven. Maar het ogenblik waarop Rocky de broer opmerkte, veranderde zijn gedrag compleet! Hij kromp niet meer in elkaar en gromde niet meer, nee, hij likte zijn nieuwe baasje en smeekte om over zijn buikje gestreeld te worden.

Bekijk de ontroerende reünie hieronder en DEEL dit bericht met elke hondenliefhebber die je kent!

Bron en afbeeldingen: The Dodo en Facebook

Lees verder

Animals

Lafaard schiet duif en gans dood in Alphen aan den Rijn: “Voel je je nu stoer?”

Wat bezielt deze mensen?!

De voorbije week werden er in de gemeente Alphen aan den Rijn twee vogels doodgeschoten. Een schutter nam een duif en een gans in het vizier en schoot hen genadeloos af. Dat meldt de plaatselijke dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance reageren geschokt en verontwaardigd. In een Facebookpost schrijven ze: “Beste schutter, voel je je nu stoer?” Verder omschrijven ze hoe de vogels aan hun einde kwamen.

Ook het nest van de neergeschoten gans overleefde het niet. “We kunnen alleen maar hopen dat ze op slag dood was”, luidt het. De duif werd donderdag neergeschoten en moest later geëuthanaseerd worden.

“We zijn vrijwillig beschikbaar voor dieren in nood, maar wij kunnen hier helaas niet tegen op. Wij vragen ons af: WAAROM?”, sluit de dierenambulance het bericht af.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de dader of daders snel gevat worden.

Bron en afbeeldingen: Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Lees verder

Animals

Alligator vernielt raam om in huis van vrouw in te breken en ‘dronk dan al haar wijn op’.

Oké, dit is echt eng!

Een drie meter lange alligator sloeg met z’n snuit een raam in van een appartement, dwaalde een beetje rond en deed zich te goed aan de wijn van de eigenares.

Het enorme reptiel brak vrijdag vroeg in de ochtend in een huis in Clearwater, Florida, in. Hij was met zijn snuit door een lage raam geknald. De eigenares werd gewekt door gestommel en toen ze om 3 uur ’s ochtends naar beneden ging, werd ze geconfronteerd met de enorme alligator.

Ze verklaarde aan Fox13 dat de alligator aan haar wijn zat, haar keukentafel vernielde en haar muren beschadigde.

Gelukkig raakte de vrouw niet gewond en had ze geen huisdieren, zodat de alligator het zonder levende maaltijd moest stellen.

De vrouw belde een alligatorvanger, die het dier kon vangen en later vrijliet in de natuur. De politie deelde foto’s van de ongewone bezoeker en schreef: “See you later, alligator.”

Nou, is dat even schrikken zeg! Wat zou jij doen moest er plotseling een alligator in je keuken zitten?

Bron en afbeeldingen: Metro en Clearwater PD

Lees verder

Animals

Tegenstanders van vaccinaties weigeren hun huisdieren in te enten.

Dierenartsen kunnen er niet om lachen.

Bepaalde tegenstanders van vaccinaties kwamen zwaar onder vuur te liggen nadat mensen hoorden dat er nu een beweging is van huisdiereneigenaars die weigeren hun dieren in te enten omdat ze geloven dat het autisme zou veroorzaken. Dat meldt de website Distractify.

De link tussen vaccinaties en autisme werd echter uitgebreid weerlegd door de overgrote meerderheid van gezondheidsexperts. Ondanks het overweldigende bewijs is er nog altijd een kleine minderheid van mensen die gelooft in het verband tussen inentingen en autisme.

De website meldt dat er huisdiereneigenaars zijn die bang zijn dat hun schattige metgezellen autisme zouden krijgen indien ze hen laten inenten.

Vaccinaties zijn echter even noodzakelijk voor honden als voor mensen. Voor ze de wereld kunnen intrekken, hebben ze bepaalde vaccinaties nodig tegen verschillende ziektes, waaronder hondsdolheid.

Een hondeneigenaar beweerde echter dat er iets mis was met haar hond nadat ze hem zijn jaarlijkse vaccinatie had laten toedienen.

De American Animal Hospital Assocation beweert dat er een groep van tegenstanders van vaccinaties is die weigeren hun dieren in te enten. Het zou gaan om een tendens in het hippe Brooklyn in New York. Ze schreven dat het gaat om een “kleine minderheid van jonge, hippe, stedelijke millennials.”

De Britse Vereniging van Dierenartsen wilde niet wachten tot dit bijgeloof zich verder zou verspreiden en bracht alvast een veroordelende verklaring naar buiten.

Heel wat mensen vinden het hemeltergend dat dit nog gezegd moet worden aangezien het slechts enkele individuen zijn die deze onzin verspreiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Reddit en Distractify

Lees verder

Trending