Connect with us

Meer leuks

Deze nonnen verdienen 1 miljoen dollar per jaar met de teelt en verkoop van cannabis.

En waar gaat al dat geld naartoe?

Deze groep nonnen hebben een interessant tijdverdrijf. Een kloostergemeenschap in California verdient rond de 1 miljoen dollar per jaar (890.000 euro) met de verkoop van cannabis.

Zuster Kate Meeusen begon de ‘Sisters of the Valley’ in 2011 met amper 12 plantjes. Maar nu is het uitgegroeid tot een internationale missie die mensen met gezondheids- of verslavingsproblemen helpt.

Zuster Kate en haar team kregen in de loop der jaren af te rekenen met heel wat vooroordelen en problemen. Zo hadden ze niet alleen last met de plaatselijke politie, maar ook met dieven actief op de zwarte markt.

“We houden niet van de ‘blanke man regel’”, zei zuster Kate, die cannabisproducten zoals zalven en oliën maakt. “Plattelandsmensen passen zich erg langzaam aan nieuwe ideeën aan. Mensen zitten nog in de jaren ’50 wat betreft hun idee over de cannabisplant voor medicinaal gebruik.”

Tot dusver genas Kate naar eigen zeggen acht mensen van hun verslaving, en ze zegt dat ze nu helemaal clean zijn.

“We werkten met acht mensen die verslaafd waren aan alcohol, tabak of meth, maar ze zijn nu allemaal beter”, zei zuster Kate. “Dat is beter dan de Anonieme Alcoholisten”, voegde ze eraan toe, al moet ze bekennen dat acht personen nog niet meteen een groot publiek is.

De zusters zijn van plan om hun marihuana-imperium voor medicinale doeleinden nog verder uit te breiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Metro en SWNS

Lees verder

Meer leuks

5 redenen waarom naakt slapen goed is voor je gezondheid.

Slaap jij met of zonder pyjama?

Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn om te genieten van een rustige en goede slaap. Hardheid van de matras, het juiste beddengoed, duisternis, een rustgevende omgeving en de juiste pyjama. Deze laatste mag niet te strak, maar ook niet te los zitten. Maar heb je er ooit aan gedacht om gewoon naakt te slapen? Slapen met niets anders dan alleen je huid als nachtjapon heeft grote voordelen voor je slaap, gezondheid en je relatie.

1 – De lichaamstemperatuur wordt gereguleerd

Terwijl je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur automatisch. Een warme, dikke pyjama zal deze natuurlijke lichaamsreactie verstoren. Het gevolg daarvan kan zijn dat je rusteloos slaapt en mogelijk de volgende dag niet goed uitgerust bent. Naakt slapen, zorgt er integendeel voor dat je lichaamstemperatuur niet buitensporig stijgt.

2 – Slaaphormonen worden vrijgegeven

Een evenwichtig melatonineniveau is de beste garantie voor een vaste slaap. Dit slaaphormoon wordt op een natuurlijke manier gereguleerd door naakt te slapen. Ook de verlichting en de kamertemperatuur hebben een invloed op de vrijgave van melatonine. In het ideale geval moet de ruimte volledig duister zijn en mag de kamertemperatuur niet meer bedragen dan 21 graden. Lees op de volgende pagina nog meer voordelen van slapen in je adamskostuum!

Lees verder

Animals

Wetenschap beweert: je slaapt beter met een hond in je bed.

Mag jouw huisdier mee in bed?

Iedereen die met z’n huisdier in bed slaapt, zal het graag horen en misschien zelfs bevestigen. Een onderzoek toonde aan dat met je huisdier in bed slapen goed is voor je nachtrust.

De Mayo Clinic in het Amerikaanse Arizona beweert dat je beter slaapt als er een huisdier naast je in bed ligt. De studie spitste zich vooral toe op honden. De onderzoekers volgden 5 maanden lang 40 mensen zonder slaapproblemen die ook een hond hebben. Daarbij werd vooral de nachtrust in de gaten gehouden.

De resultaten toonden aan dat mensen met een huisdier in hun bed beter sliepen. Dat gold voor het baasje én de hond! Nuance is wel dat de bevindingen niet opgingen wanneer de hond onder de dekens sliep. Dan beweegt de hond meer en dat heeft een negatieve invloed op de nachtrust.

Wie zijn of haar puppy echter op het voeteneinde of dichtbij het bed liet sliepen, sliep in het algemeen beter. Hoe komt dit, horen we je je afvragen? Dokter Lois Krahn legde uit: “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter. Daarnaast zijn veel baasjes overdag vaak weg van huis en door dan het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten, creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Uiteraard moeten we dergelijke studies met een korreltje zou lezen, maar voor wie met z’n hond in bed slaapt is het wel leuk om lezen!

DEEL dit bericht als ook jij met je hond in bed slaapt!

Bron en afbeeldingen: Libelle

Lees verder

Emotioneel

4-jarig ventje met Down krijgt modellencontract en wereld ligt aan zijn voeten.

Laten we dit ventje overladen met hartjes!

Het nieuws krijgen dat je een stel kleine voetjes verwacht, is altijd erg opwindend. Maar voor het koppel Stuart en Kirsty Baxter waren het angstige momenten. In 2013 hadden ze na 19 weken zwangerschap al eens een baby verloren en ze waren begrijpelijk bezorgd over de komst van hun nieuwe baby.

Gelukkig had Kirsty een normale zwangerschap en beviel ze van een prachtige jongen genaamd Riley.

Hij werd zonder complicaties geboren, maar dan vertelde de dokters hen dat hij het syndroom van Down had. De ouders waren bang dat hij gepest zou worden.

Papa Stuart maakte zich zorgen dat hun prachtige bundeltje energie anders behandeld zou worden. “Nadat we te horen kregen dat hij Down had, huilde ik, niet omdat ik minder van hem zou houden, maar gewoon omdat ik weet hoe wreed de wereld kan zijn”, zei hij.

“Dat was het eerste wat in mijn hoofd omging, maar mijn opvattingen waren duidelijk fout en ik kon het niet nog meer fout hebben”, voegde hij eraan toe.

Hun zoontje bracht hen, en iedereen rondom hen, niets dan vreugde. Hij kreeg zelfs de bijnaam ‘Smiley Riley’.

“We noemen hem al van jongs af aan Smiley Riley omdat hij mensen echt gelukkig maakt, en hem zien lachen, maakt mensen hun dag goed”, zei Stuart.

Dan wekte hij de aandacht van een modellenscout en dat leverde hem op amper vierjarige leeftijd een modellencontract op.

En ook op school behandelen zijn klasgenootjes hem als een echte ster. “Er was de vrees van het onbekende en waarom ons dit was overkomen, maar als ik toen had geweten wat ik nu weet, zou ik helemaal niet overstuur geweest zijn”, zei een trotse papa.

Hoewel zijn spieren niet zo sterk zijn als die van zijn leeftijdsgenoten, geniet hij minstens evenveel, en soms gaat hij zelfs paardrijden.

Riley wordt misschien wel met vele obstakels geconfronteerd, zoals het niet-verbaal communiceren, maar de jongen past zich goed aan. Ze leerden Riley gebarentaal en daar blinkt hij in uit. Zijn gebarentaal werd een manier om vriendjes te maken met andere nieuwsgierige kinderen.

 

Riley geniet van alles wat hij doet en zijn glimlach is echt aanstekelijk. Wat een knap ventje. DEEL dit bericht als Riley ook jou deed glimlachen!

Bron en afbeeldingen: Newsner en Instagram

Lees verder

Trending