Connect with us

Meer leuks

Deze nonnen verdienen 1 miljoen dollar per jaar met de teelt en verkoop van cannabis.

En waar gaat al dat geld naartoe?

Deze groep nonnen hebben een interessant tijdverdrijf. Een kloostergemeenschap in California verdient rond de 1 miljoen dollar per jaar (890.000 euro) met de verkoop van cannabis.

Zuster Kate Meeusen begon de ‘Sisters of the Valley’ in 2011 met amper 12 plantjes. Maar nu is het uitgegroeid tot een internationale missie die mensen met gezondheids- of verslavingsproblemen helpt.

Zuster Kate en haar team kregen in de loop der jaren af te rekenen met heel wat vooroordelen en problemen. Zo hadden ze niet alleen last met de plaatselijke politie, maar ook met dieven actief op de zwarte markt.

“We houden niet van de ‘blanke man regel’”, zei zuster Kate, die cannabisproducten zoals zalven en oliën maakt. “Plattelandsmensen passen zich erg langzaam aan nieuwe ideeën aan. Mensen zitten nog in de jaren ’50 wat betreft hun idee over de cannabisplant voor medicinaal gebruik.”

Tot dusver genas Kate naar eigen zeggen acht mensen van hun verslaving, en ze zegt dat ze nu helemaal clean zijn.

“We werkten met acht mensen die verslaafd waren aan alcohol, tabak of meth, maar ze zijn nu allemaal beter”, zei zuster Kate. “Dat is beter dan de Anonieme Alcoholisten”, voegde ze eraan toe, al moet ze bekennen dat acht personen nog niet meteen een groot publiek is.

De zusters zijn van plan om hun marihuana-imperium voor medicinale doeleinden nog verder uit te breiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Metro en SWNS