in , ,

LOLLOL OMGOMG WTFWTF LiefLief BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

5 redenen waarom naakt slapen goed is voor je gezondheid.

Er zijn verschillende factoren die bepalend zijn om te genieten van een rustige en goede slaap. Hardheid van de matras, het juiste beddengoed, duisternis, een rustgevende omgeving en de juiste pyjama. Deze laatste mag niet te strak, maar ook niet te los zitten. Maar heb je er ooit aan gedacht om gewoon naakt te slapen? Slapen met niets anders dan alleen je huid als nachtjapon heeft grote voordelen voor je slaap, gezondheid en je relatie.

1 – De lichaamstemperatuur wordt gereguleerd

Terwijl je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur automatisch. Een warme, dikke pyjama zal deze natuurlijke lichaamsreactie verstoren. Het gevolg daarvan kan zijn dat je rusteloos slaapt en mogelijk de volgende dag niet goed uitgerust bent. Naakt slapen, zorgt er integendeel voor dat je lichaamstemperatuur niet buitensporig stijgt.

2 – Slaaphormonen worden vrijgegeven

Een evenwichtig melatonineniveau is de beste garantie voor een vaste slaap. Dit slaaphormoon wordt op een natuurlijke manier gereguleerd door naakt te slapen. Ook de verlichting en de kamertemperatuur hebben een invloed op de vrijgave van melatonine. In het ideale geval moet de ruimte volledig duister zijn en mag de kamertemperatuur niet meer bedragen dan 21 graden. Lees op de volgende pagina nog meer voordelen van slapen in je adamskostuum!

Diana Ross voelt zich ‘aangerand’ op luchthaven.

Gepensioneerde Nederlander verdrinkt in Thailand – trouwe hond wachtte urenlang op de oever.