Connect with us

Nieuwste

5.000 jaar oude boom dreigt te sterven omdat toeristen takken blijven afrukken.

Hebben mensen dan echt geen greintje fatsoen meer?

De oudste boom van het Verenigd Koninkrijk die al 3.000 tot 5.000 leeft, is misschien geen lang leven meer beschoren.

Toeristen blijven maar takken afrukken van de Fortingall Yew in Perthshire om als souvenir meer naar huis te nemen. Volgens actievoerders zou de levensverwachting van de boom met 50 jaar verminderd zijn.

Bezoekers beschadigen de boom ook door via een muurtje in de afscheiding te klimmen om lintjes en kralen aan de takken te hangen.

Volgens milieuactiviste Catherine Lloyd zou de eeuwenoude boom daardoor in 50 tot 300 jaar kunnen sterven.

Ze zei: “De geschiedenis van die boom is gewoon verbluffend. Wanneer je ernaar kijkt, weet je dat hij er al minstens 3.000 jaar staat, dat is 1.000 jaar voor de Romeinen in Schotland waren. Maar we weten er zo weinig over.”

De Tayside Biodiversity Community Partnerschip zamelt nu geld in om het ‘DNA’ van de boom te onderzoeken om de ware oorsprong ervan te bepalen. Momenteel wordt de boom de Fortingall Kirkyard Taxusboom genoemd.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de lokale overheid maatregelen neemt om deze eeuwenoude boom beter te beschermen.

Bron en afbeeldingen: Geograph en Metro UK

Lees verder

Nieuwste

Meisjes in auto snappen dus nieuwe corona maatregelen nog niet helemaal…

Sinds kort weten we dat Nederland voorlopig nog ietsje verder op slot gaat. En dat zelfs tot 1 juni. Ehh juni! Grote groepen mensen mogen niet meer bijeen komen en onderling moet men proberen anderhalve meter afstand te bewaren.

Het coronavirus is immers zeer besmettelijk en dat gebeurd vaak via hoesten of niezen. Nu is het natuurlijk nog maar de vraag of iedereen in Nederland zich gaat houden aan deze regels…

Meisje snapt nieuwe corona maatregelen nog niet helemaal
Want als de gemiddelde Nederlander net zo reageert als deze jongedame zijn we echt verloren als mensheid! Luister zelf maar even anders:

Lees verder

Nieuwste

Albert Heijn onder vuur door manipulatie van deze foto van werknemers:

Tijdens de coronacrisis zijn bijna alle sectoren de dupe van de gevolgen ervan. Supermarkten als de Albert Heijn lijken daarentegen in gouden tijdens te verkeren. Uit eerdere nieuwsberichten bleek dat de supermarkt tijdens de corona-hamsterweken omzetten haalden die ze tijdens het kerstseizoen alleen zagen.

Vakkenvullers en kassamedewerkers moeten de boel draaiende houden in deze bizarre tijd. Daarom hebben een aantal een boodschap aan de supermarktketen gestuurd. Dit in de vorm van een tekst geschreven met stoepkrijt voor een van de filialen. Er staat “Vakkenvullers, we kunnen niet zonder jullie. Minimumloon 14 euro!”

Albert Heijn manipuleert foto
Albert Heijn was zó trots op de foto dat ze hem zelf ook geplaatst hebben. Maar dan een ietwat aangepaste versie van de foto. Ze hebben namelijk het deel ‘Minimumloon 14 euro’ digitaal weg weten te poetsen en andere stoeptegels te plaatsen.

Lees verder

Nieuwste

Chinese stad Shenzhen verbiedt dus eten hond en kat

SHENZHEN – Naar aanleiding van het uitbreken van de coronacrisis heeft de Chinese stad Shenzhen het eten van honden en katten verboden. Die dieren worden in China traditioneel als voedsel gezien. Maar het virus brengt verandering.

De autoriteiten zeggen dat het verbod van honden en katten eten vanaf 1 mei zal ingaan. Wetenschappers vermoeden dat het coronavirus ooit van dieren op mensen is overgegaan.

„Honden en katten hebben een veel hechtere band met mensen ontwikkeld dan andere dieren”, laat het stadsbestuur weten. „Het verbieden van de consumptie van honden en katten is een veelvoorkomend besluit in ontwikkelde landen als Hongkong en Taiwan”, meldt het bestuur van de ’tech-hoofdstad van de wereld’.

Bron: De Telegraaf

Lees verder

Trending