Connect with us

Emotioneel

31-jarige nodigt zieke 89-jarige buurvrouw uit om bij hem in te trekken.

Zou jij dit doen voor een zieke buurvrouw/buurman?

Hoe goed ken jij je buren? Ken je hen goed genoeg om hen bij je thuis uit te nodigen? En wat met vragen om bij jou in te trekken?

In 2013 verhuisde Chris Salvatore tegenover Norma Cook, een 85-jarige vrouw en haar kat Hermes. De twee groetten elkaar altijd, maar nadat Salvatore zich aan haar voorstelde, werden ze goede vrienden.

Ze werden zo’n goede vrienden dat Salvatore haar vroeg om bij hem in te trekken toen ze op het einde van haar leven constant verzorging nodig had.

Toen Norma 89 jaar werd, begon haar gezondheid snel achteruit te gaan. Na een verblijf in het ziekenhuis vernam Salvatore dat Norma niet naar huis zou mogen terugkeren tenzij ze iemand had om voor haar te zorgen. Zonder kinderen of familie in de buurt, stond ze er alleen voor.

Salvatore wendde zich tot het internet en richtte een GoFundMe pagina op voor Norma. Eenmaal de twee beste vrienden enkele verzorgers getest hadden, wist de 31-jarige man dat hij iets meer moest doen.

“De enige andere optie voor haar was om naar een verzorgingstehuis te gaan”, vertelde hij. “Dat kon ik gewoon niet doen met iemand die ik als mijn eigen oma beschouw.”

Hij nodige Norma uit om bij hem te komen wonen.

View this post on Instagram

I hope this little update will bring some sunshine to your rainy day here in La. We are reaching the 2 month mark since my neighbor Norma has come home from the hospital and I am so happy to share that she is continuing to prove the doctors and nurses wrong by continuing to THRIVE! To prolong the remaining funds to prevent her from having to be moved into a county facility, Norma and I have decided to move her into my apartment across the hall where she now has her own beautiful room and bathroom! She loves it! I do most of my work at home so I am here most of the time to care for her so it only made sense to the both of us. She is my adopted grandmother and I am her grandson she never had. 🙂 We will still have caregivers coming in to care for her as well as her weekly hospice visits from the nurses and doctors. I just wanted to let you all know Norma loves reading your comments and I seriously think all the support and love is keeping her healthy. Now who wants to come to dinner? ?#myneighbornorma… I mean #myroomatenorma ?

A post shared by Chris Salvatore (@chrissalvatore) on

“Ik ben zo blij dat ik haar dit geschenk kon geven om haar laatste dagen bij mij te laten wonen”, vertelde Salvatore op GoFundMe. “Ik kan me niet voorstellen wat het is als je je laatste dagen van je leven in een verzorgingstehuis moet doorbrengen zonder je vrienden of huisdieren.”

De twee bleken uitstekende flatgenoten.

“We keken altijd naar het nieuws”, zei hij. “We kletsten gezellig en dronken champagne en aten pindanootjes.”

Helaas zou Norma op 15 februari 2017 overlijden. Salvatore deelde het hartverscheurend nieuws op Instagram, waar hij hun avonturen deelde.

View this post on Instagram

It's with a heavy heart that I share the news that earlier this morning the world lost a truly inspiring, beautiful woman. Norma is now resting peacefully in the eternal and while she may no longer physically be with us, her spirit will continue to fill the hearts of so many people. Perhaps Norma's lasting legacy is that her story helped the world to see the true meaning of love. Norma reminded me that we all are created to love and all desire to be loved. This year Norma has reminded us what Valentine's Day is all about. To love another is not about living struggle free or never experiencing hurt or loss, but to fully and deeply open our hearts to one another without fear. Each of us is lovable even with all of our differences. Love has no boundaries. May you rest in peace my sweet sweet lady, Norma. ❤️

A post shared by Chris Salvatore (@chrissalvatore) on

“Ze noemde me de kleinzoon die ze nooit gehad had”, zei Salvatore over Norma.

Salvatore kon het gewoon niet over zijn hart krijgen dat Norma haar laatste dagen zonder vrienden in het ziekenhuis zou moeten doorbrengen.

DEEL dit artikel om je medemens te inspireren!

Lees verder

Emotioneel

Docent durft niet zeggen dat hij gaat trouwen met man, dan hebben leerlingen grote verrassing.

Deze docent kreeg precies op het allerlaatste nippertje de mooiste verrassing voor zijn bruiloft. Het is helaas nog altijd niet gemakkelijk om gewoon uit te komen voor je geaardheid. Helaas zijn er nog tal van plaatsen waar mensen niet aanvaard worden voor wie ze echt zijn. Dat heeft natuurlijk zware gevolgen voor de betrokkenen.

In sommige landen zoals de Verenigde Staten heerste er lange tijd een taboesfeer rond homoseksualiteit en homohuwelijken. Pas de laatste jaren is het homohuwelijk er eindelijk legaal. Desondanks zijn er nog altijd mensen die dit fout vinden.

Daarom was deze populaire docent bang wat zijn leerlingen en hun ouders van zijn verloofde zouden vinden. Het was om die reden dat hij ervoor gekozen had om zijn aanstaande bruiloft geheim te houden. Dat dacht hij toch!

Christopher Landis is koorleider aan de Hingham Middle School in Massachussetts. Volgens Huff Post is hij een van de populairste leraren.

Het was de leerlingen al opgevallen dat er af en toe een man naar de repitities kwam kijken. Als ze hem vroegen wie die man was, antwoordde Christopher altijd: “Dat is Joe, hij is een vriend.”

Maar Joe was eigenlijk de partner en verloofde van de leraar. Hij durfde zijn leerlingen niet te zeggen dat hij op mannen viel. Hij vreesde de reacties van de leerlingen en hun ouders, en dacht dat ze hem met andere ogen zouden bekijken.

Op de dag van de generale repetitie voor zijn bruiloft, zag Christopher dat heel wat mensen hun telefoon in aanslag hadden. Ze waren klaar om iets te filmen, maar wat?

En dan zag hij het: daar door de deur kwamen zijn leerlingen van het koor naar binnen. Christopher besefte dat ze een stiekem plannetje bekokstoofd hadden!

De leraar was overmand door emoties toen de vijftig leerlingen begonnen te zingen. Het koor had gekozen voor het toepasselijke ‘All You Need Is Love’. En het mooiste van al? Joe was vanaf het begin op de hoogte van dit plannetje! De ouders van de leerlingen hadden van het huwelijk gehoord en vroegen Joe om de geliefde leraar te helpen verrassen.

Bekijk de ontroerende video hieronder!

Lees verder

Emotioneel

Mama en papa troosten dapper dochtertje dat in hun armen overlijdt.

Een vijfjarige meisje dat sprankelde van leven, Zoey Catherine Daggett, is overleden aan een hersentumor. De ouders deelden de foto’s van haar laatste momenten en die gingen als een lopend vuurtje de wereld over.

Zoey kreeg op amper driejarige leeftijd de diagnose van een hersentumor. Voordien was ze een heel energiek meisje, altijd vol vreugde en in beweging.

Toen Zoey tijdens het spelen in slaap begon te vallen, vermoedden de ouders dat er iets aan de hand was. Enkele weken later volgde de diagnose.

In het ziekenhuis kregen ze verschrikkelijk nieuws te horen: hun dochtertje had een hersentumor.

Het meisje onderging de volgende twee jaar meerdere behandelingen en de familie probeerde zich kranig te houden. Maar toen de behandelingen niet meer aansloegen, ging haar gezondheid snel bergafwaarts.

De ouders wisten dat hun dochter niet meer lang te leven had. Ze nodigden vrienden en familie uit om afscheid te nemen van Zoey.

Tot op het bittere einde bruiste het meisje van energie en bracht ze liefde en vreugde in iedereens hart.

Op 4 juli brak dan de laatste dag van Zoey aan. De ouders speelden Harry Potter op de televisie en knuffelden haar op de bank. Halverwege de film hield het hartje van het kleintje ermee op.

Mama Caseby Daggett vertelde: “Wij hebben hier ons twee jaar lang op kunnen voorbereiden, maar dat is nooit … nooit genoeg.”

Enkele uren voordien had een verpleegkundige de bovenstaande foto gemaakt van het gezin. De ontroerende foto gaat nu de hele wereld over. Aanvankelijk reageerde Casey aarzelend toen de verpleegster vroeg of ze een foto wilden hebben van het moment.

De moeder legde uit: “Ik had enkele gezinnen hun momenten zien delen en dacht aanvankelijk dat ik zo’n foto niet wilde. Maar toen bedacht ik me: ik wil wel zo’n foto. Ik wil die momenten vereeuwigen, zodat ik ze voor altijd kan koesteren.”

De ouders hopen dat de vreugde van hun dochter andere mensen kan inspireren. Laten we dit kleintje overladen met hartjes. Rust zacht, lieve Zoey.

Lees verder

Emotioneel

Pierce Brosnan begeleidde dochter stiekem naar altaar, dagen voor ze strijd tegen kanker verloor.

Ze overleed aan dezelfde ziekte die ook haar mama en oma doodde.

Charlotte Brosnan trouwde in het grootste geheim enkele dagen voordat ze zou overlijden aan de ziekte die ook haar moeder en oma doodde. De toen 42-jarige werd in 2013 door haar vader Pierce Brosnan naar het altaar begeleid om te trouwen met haar vriend Alex Smith. Helaas zou ze twee weken later overlijden aan eierstokkanker.

Charlotte was de dochter van de eerste vrouw van Pierce Brosnan, Cassandra Harris, met wie hij in 1980 trouwde.

Charlotte was van kleins af aan omgeven door faam als dochter van ‘Bond girl’ – Cassandra Harris die meespeelde in de film ‘For Your Eyes Only’.

Na het overlijden van haar biologische vader in 1986 adopteerde Pierce zowel Charlotte als haar broer Christopher. Ze namen zijn achternaam aan en kregen later een halfbroertje toen Pierce en hun moeder een zoontje, Sean, verwelkomden.

In 1987 kreeg Cassandra Harris de diagnose van eierstokkanker, dezelfde ziekte waaraan ook haar moeder gestorven was.

Helaas zou Cassandra haar gevecht met de ziekte op 43-jarige leeftijd verliezen in 1991. Volgens de media had Charlotte zwaar te lijden onder het overlijden van haar moeder. Ze moest met lede ogen aanzien hoe haar moeder langzaam de strijd begon te verliezen, wat eindelijk zelfs leidde tot depressies en verslavingen.

In 2003 liet Charlotte zich opnemen in een rehab in Engeland om af te kicken van haar alcohol- en drugsverslaving.

Charlotte trad in de voetsporen van haar ouders en begon te acteren, maar de eierstokkanker zou haar leven opnieuw vernietigen. Nadat ze dezelfde diagnose kreeg als haar moeder, moest ze een extreem zware behandeling ondergaan.

Niettemin slaagde Charlotte erin om positief te blijven. Op 28 juni 2013 verloor ze toch haar gevecht tegen de verschrikkelijke ziekte en nam ze omringd door haar familie en geliefden afscheid van het leven. Ze overleed in het bijzijn van haar echtgenoot Alex, haar kinderen Isabella en Lucas, en haar broers Christopher en Sean.

Amper enkele dagen voor haar tragisch overlijden, trouwde ze nog met de liefde van haar leven Alex. Het koppel gaf elkaar het jawoord tijdens een private ceremonie, alleen in het bijzijn van familie en hechte vrienden.

Hoewel het nu erg droevig lijkt, zegt een familievriend dat de bruiloft een prachtig moment was.

View this post on Instagram

❤️ ❤️#CharlotteBrosnan #PierceBrosnan

A post shared by ????? (@piercebrosnan_rusfan) on

“Het was de meest ontroerende dag van mijn leven. Het was geen dag om verdrietig te zijn. Alex en Pierce glimlachten breed.”

De voormalige James Bond onderbrak de opnames voor ‘November Man’ om aan het sterfbed van zijn dochter te zijn, enkele dagen nadat hij haar had weggegeven aan haar vriend Alex Smith.

Kanker is een verschrikkelijke ziekte, waar we als mens en mensheid tegen moeten blijven vechten. Rust in vrede, Charlotte Brosnan.

Lees verder

Trending